Vakantie? Het perfecte moment om even stil te staan!

Vakantie? Het perfecte moment om even stil te staan!

Het zomerverlof is de ideale periode om je hoofd even leeg te maken en even stil te staan bij jezelf en je loopbaan. Weet jij wat jouw talenten zijn? Wat je passie is? Kortom wie je bent en waar je naartoe wilt?

Één voor één vragen om eens goed over na te denken. Als je hier een antwoord op hebt, dan sta je steviger in je schoenen om gericht naar de toekomst te kijken.

Enkele tips om even stil te staan bij jezelf en jouw loopbaan:
  • Doe de lotto-test!
    Wat zou je doen mocht je de lotto winnen? Wat zou je graag doen mochten geld, opleiding of locatie niet relevant zijn?
  • Krijg je energie?
    Stel jezelf de vraag hoeveel energie je hebt op het einde van de dag. Maak een balans en kleef er een cijfer van 0 tot 10 op. Wat is er volgens jou nodig om dit getal te verhogen? Welke zaken wil je graag aanpakken? Wat is er voor jou belangrijk? Kijk wat verbeterd kan worden en hoe.
  • Weet jij wat je talenten zijn en kun je ze gebruiken?
    Heb jij zicht op wat jouw talenten zijn? Benut je deze talenten in jouw job of hobby? Maak je tijd vrij om jouw talenten verder te ontwikkelen? Vraag aan de mensen in jouw omgeving om je talenten te benoemen, zet ze even op een rijtje. En kijk welke talenten je al benut en welke je verder kunt ontwikkelen.

Merk je na dit reflectiemoment dat je heel wat van je talenten niet benut in het dagelijkse leven? Zoek je een manier om dit wel te doen en weer volop energie te krijgen? Zoek je een beter evenwicht tussen werk en privé? Of weet je gewoon weg niet waarin je goed bent? Dan is loopbaanbegeleiding zeker iets voor jou!

Contacteer ons voor meer informatie via info@idpunt.be!
Of kom hier meer te weten over onze diensten voor medewerkers!

Test

test

test