Tijd, hoe krijg je er meer zicht op?

Tijd, hoe krijg je er meer zicht op?

Het nieuwe academiejaar staat terug voor de deur, de examens lijken nog ver weg… Maar voor je het weet zijn die drie eerste maanden al om, de tijd gaat toch ook zo snel…

Tijd, hoe krijg je daar nu een goed zicht op? Zijn er momenten waarop je onnodig veel tijd verliest? Besteed je genoeg tijd aan de belangrijke activiteiten? Is het beter om bepaalde activiteiten naar een ander moment te verplaatsen? Een logboek kan je hierbij helpen!

 1. Maak voor jezelf een overzicht van al je activiteiten:
  • Slapen
  • Eten
  • Verplaatsingen
  • Lessen
  • Studeren
  • Hobby’s
 2. Maak vooraf een inschatting van de totale tijd die je wekelijks aan elk van die activiteiten besteedt.
 3. Stel een weekschema op.
 4. Neem dat schema een week lang ‘overal’ met je mee.
 5. Vul zo goed mogelijk in wat je je elk (half)uur gedaan hebt.
 6. Tel aan het einde van de week op hoeveel uren je aan elke activiteit besteed hebt.
 7. Leg die totalen naast je schatting die je aan het begin hebt gemaakt. Zijn er verrassingen? Wat kun je hieruit leren? Krijgen de belangrijkste activiteiten ook de meeste tijd? Zitten er ‘tijdsverslinders’ tussen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu je dit logboek hebt opgemaakt heb je een veel beter zicht op de tijd die je nog rest om te studeren. Zo kan je een vaste weekplanning opmaken en begin je goed voorbereid aan het nieuwe schooljaar!

Op zoek naar begeleiding op vlak van studiehouding, -planning, of -methodiek? Contacteer ons dan snel via jolien@idpunt.be voor een vrijblijven kennismakingsgesprek!

Test

test

test