Officiële opening id huis

Officiële opening id huis

Sneeuw buiten, warmte binnen. Glunderende mensen en rake speeches. Het id huis is open! Id punt wil mensen helpen hun talent ontdekken. En dat doet het in haar gloednieuwe id huis in Waregem, met talentkamers, een coworking space en een polyvalente ruimte mét bar. Een huis vormgegeven door een architect met talent. “Van verwondering naar bewondering”, opent de brief van vader Bellemans aan zijn zoon, een brief die zaakvoerder en inspirator Gerd Bellemans voorlas aan de tientallen gasten op de openingsavond. Gerd zette met zijn team een huis neer dat voor de regio een thuis zal worden.

 

id huis opent met talent

Het id huis kom je binnen langs een grote glazen deur, waarmee je meteen ook toegang krijgt tot de talentkamers en een grote kantoorruimte. In het midden leidt een glooiend vlak naar boven. “We wilden geen klassiek kantoorgebouw”, zegt architect Michaël Bleuzé, “Dynamisch en open, dat waren de trefwoorden die ik meekreeg van de bouwheer.” Geen lift dus, maar een hellend vlak “om te zorgen dat mensen gemotiveerd worden om te bewegen.” Het id huis is vormgegeven aan de hand van 4 E’s: economisch, ecologisch, ergonomisch en esthetisch. “Ik heb elke hoek, elk detail mogen ontwerpen. Dit was een buitenkans”, lacht Michaël.

Ook de locatie van het id huis is uniek. “We zijn blij om id punt als toegangspoort te hebben tot onze bedrijvenzone Groenbek”, zegt Maarten Bullens, bedrijventerreinmanager van intercommunale Leiedal. Groenbek is een reconversieproject van de voormalige site van Bekaert Textiles. In een paar jaar tijd is het terrein omgevormd tot een hedendaagse site met aandacht voor groen, biodiversiteit en zachte mobiliteit. “Groenbek wordt een verhaal van alle ondernemers die zich hier vestigen.” De burgemeester en schepenen van Waregem knikken enthousiast.

 

Unieke talentenkamers

“We zitten met heel wat uitdagingen op onze veranderende arbeidsmarkt”, zegt Fons Leroy, topman van de VDAB, “We moeten goesting weer in het woordenboek van de arbeidsmarkt krijgen. We moeten ervoor zorgen dat mensen met plezier werken en vooral ook blijven werken. En dat doe je door te detecteren wat mensen graag doen. We moeten mensen doen groeien. Loopbaanbegeleiding zou een vast onderdeel moeten worden van HR in bedrijven.” Leroy is wild van de talentenkamers op de gelijkvloerse verdieping van het id huis. “Dit is de eerste plek in Vlaanderen waar ik dit zo goed uitgebouwd zie. Ik ga mee in de droom van Gerd om overal in Vlaanderen dergelijke plekken te creëren.”

 

“Elke werknemer moet zich de vraag stellen: ‘Wat zijn mijn talenten en wat is mijn positie op de arbeidsmarkt. Waar en hoe zal ik morgen werken?’ We zullen moeten investeren in kennis en HR. Dit initiatief komt dan ook net op tijd.”

– Jean de Bethune, Gedeputeerde Economie Provincie West-Vlaanderen

 

Gedeputeerde economie van de Provincie West-Vlaanderen beaamt de VDAB-topman: “We zitten in West-Vlaanderen met een paradox. Hier is werk, maar te weinig kenniseconomie. En op die kennis moeten we inzetten. De Vlaamse overheid moet hierbij helpen. West-Vlaamse KMO’s investeren vandaag overigens al méér in research in onze provincie dan de Vlaamse Overheid.” Dat inzetten op kennis is volgens de Gedeputeerde essentieel om klaar te staan voor de toekomst. “West-Vlaanderen is een heel open economie. De Brexit zal impact hebben op onze arbeidsmarkt. Ook in het welvarende West-Vlaanderen moeten we ons voorbereiden, we moeten ons organiseren. Niet met protectionisme, maar door te werken op ons aanpassingsvermogen. We moeten maximale kansen geven aan wie vandaag een job doet, ervoor zorgen dat mensen die job ook in de toekomst kunnen doen. Elke werknemer moet zich de vraag stellen: ‘Wat zijn mijn talenten en wat is mijn positie op de arbeidsmarkt. Waar en hoe zal ik morgen werken?’ We zullen moeten investeren in kennis en HR. Dit initiatief komt dan ook net op tijd.”

 

Ideeën zinderen na

“Een HR manager kan het verschil maken”, zegt Mieke Declercq, bestuurder van de voetbalbond. Zij getuigt over hoe ze Gerd heeft leren kennen en hoe ze zijn visie en aanpak heeft leren waarderen in een aantal veranderingstrajecten. “KMO’s hebben dezelfde expertise nodig als de grote bedrijven”, zegt ze in haar pleidooi om krachten te bundelen. “De ideeën van Gerd zinderen nog na.”

De opening van het id huis is de bekroning van een lang traject dat Gerd en zijn team hebben afgelegd in het positioneren van id punt. Als een huis, als een thuis, als een netwerk. Met nog een mooi en lang leven voor de boeg!

 

Bart Noels

www.textz.be

 

Bekijk hier de foto’s:

Test

test

test